spacer
3_moxa_collage

Wat is moxatherapie

Moxatherapie is een methode die binnen de Chinese geneeskunde al duizenden jaren gebruikt wordt. Moxa is een soort dikke sigaar die wordt gebruikt om energie/warmte in de meridianen te brengen om de circulatie van bloed en vloeistoffen te stimuleren.

Stuitligging

Als de baby na de 33e week nog niet is gedraaid of weer in een stuit is gaan liggen, kan met behulp van moxa het draaien op een natuurlijke manier worden gestimuleerd.

  • De behandeling is veilig, de spontane draaiing wordt uitgelokt, er is geen direct contact met de baby.
  • De behandeling is niet belastend voor de aanstaande moeder.
  • Grotere kans op een natuurlijke bevalling i.p.v keizersnede

Uit studie blijkt dat de kans dat de baby spontaan draait na behandeling van moxa tijdens de 33e week tot de 36e week, vergroot wordt van 50% naar 75%.

De behandeling

De gloeiende punt van de moxastick wordt gedurende 20 minuten boven een specifiek acupunctuurpunt aan beide voeten op een punt bij de kleine teen verwarmd. Dit geeft een intense warmte straling die erg aangenaam is.De behandeling wordt gedurende een aantal dagen variërend van 1 tot 10 dagen herhaald.

Het is een vrij makkelijk te leren techniek die na de eerste behandeling eenvoudig zelf door de aanstaande ouders te verrichten is.

Wanneer

Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen vanaf de 33e week met moxa therapie beginnen. Later beginnen kan ook maar maakt de kans op draaien kleiner.

Opwekken van de weeën

Er worden ook zeer goede resultaten behaald met moxa voor het stimuleren van de bevalling.Als de bevalling tot de uitgerekende datum nog niet is begonnen, dus na 40 weken, kan moxa toegepast worden op een ander punt op de blaas meridiaan om de bevalling op een natuurlijke manier op te wekken.

 

prijzen

spacer