spacer

1_shiatsu_collage

Wat is Shiatsu

Shiatsu is een massage vorm die oorspronkelijk uit Japan komt en tegenwoordig in het westen onderdeel uitmaakt van de Traditionele Chinese geneeskunst. Met behulp van de duimen, vingers en handpalmen wordt druk uitgeoefend op het lichaam om blokkades op te lossen.

Het lichaam heeft een netwerk van banen die we meridianen noemen waar de levensenergie doorheen stroomt.Bij verstoring van deze energiestroom door bijv. Emoties, verkeerde houding, langdurige verkramping of overbelasting, ontstaan er blokkades die kunnen leiden tot allerlei klachten. D.m.v. shiatsu, wat letterlijk druk geven betekent, wordt de bloedsomloop en energie gestimuleerd waardoor blokkades worden opgeheven en de energiestroom weer op gang komt.

Shiatsu activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam en brengt lichaam en geest weer in balans. Shiatsu werkt doeltreffend bij verschillende soorten klachten zoals: Rugpijn, pijnlijke stijve nek, schouderklachten, hoofdpijn, stress, depressie en allerlei uiteenlopende vage klachten.

De Behandeling

Shiatsu is een ontspannende maar vaak ook stevige massage die , behalve de bindweefsel massage op de rug , in principe met kleding aan gegeven word. Zorg voor makkelijk zittende kleding.

prijzen

spacer